Az örökbefogadás megtörténte után mindig segítünk az újdonsült gazdinak. Szóval fogalmazzunk úgy, hogy nem hagyunk magadra és nem engedjük el a kezed.

Javaslataink, amik biztosan segítik a cica beszokását:

  • a cicákat otthoni/benti tartási kötelezettséggel adjuk örökbe, így jó, ha a cicának első körben csak a lakás, vagy ház egy kisebb szegletét mutatod meg. Hagyd, hogy a cica felfedezze lassan a lakást magától.
  • gondoskodj a cica eledeléről, táljáról, itatójáról, legyen száraz és nedves tápja is. Helye, ahol tud pihenni, kaparófa stb. (ezekről posztoltunk korábban, ha van kedved görgess vissza a falunkon)
  • legyen az otthonod cica biztos. Vannak olyan növények, amelyek mérgezőek lehetnek. Plusz vannak olyan dolgok, amik veszélyesek, szóval jól nézd át a lakást/házat.
  • ha van más állatod érvényesítsd a fokozatosság elvét és napról-napra kicsit több időre engedd össze az állatokat és figyeld mindig az új jövevény viselkedését. Akár a két cica, vagy két állat között kicserélheted a játékaikat, így egymás szagához is gyorsabban szokhatnak.

Ha már ennél a stádiumnál vagy, akkor pedig boldog közös életet is kívánunk neked, ha pedig még csak ábrándozol róla, hogy itt legyél, akkor pedig nézz körbe jelenlegi védenceink közül!

Categories: Tudnivalók

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.