Tevékenységünk​

Jelenlegi tevékenységünk

A Minden Állatért Alapítvány munkája jelenleg két forrásra alapszik: az első és legfontosabb az önkéntesek önzetlen elköteleződése, ideje és energiája. A másik pedig két budapesti létesítményünk, a MINDA Cicaház és a MINDA Karantén.

Az alapítvány jelenlegi tevékenysége az alábbi fő ágakra bontható:

Macska B.I.V.+

Napi szinten kapunk megkereséseket olyan helyzetekkel kapcsolatban, amikor a gazdik nem engedhetik meg maguknak a cicatársuk ivartalanításának költségeit, vagy nem tudják kifizetni az állatorvosi kezelést – például ha elüti az állatot egy autó.

Ezen kívül hontalan, rossz körülmények között élő macskákkal kapcsolatban is hívnak minket lelkiismeretes emberek, olyan cicákkal kapcsolatban, akik vagy az utcán élnek, vagy cégek telephelyén vertek tanyát. Az Alapítvány mindkét esetben segítséget nyújt az állatorvosi költségek kiegyenlítésében, vagy a B.I.V.+ (Befogás, Ivartalanítás, Visszaengedés) módszerének alkalmazásával. Ez több lépésből áll:

  • A cica befogása
  • Alapos, állatorvosi átvizsgálása
  • Az ivartalanítás elvégzése
  • Felügyelet biztosítása a lábadozás ideje alatt
  • Szerető otthon keresése számára a közösségi média segítségével
  • Ha ez sikertelen, és az alapítványunknál sem tudjuk biztosítani az elhelyezését, akkor a cica visszaengedése az elfogás helyszínén

Kutyák befogása

Az ember legjobb barátjának tartott kutyák is gyakran segítségre szorulnak, amikor elszöknek (például meg nem javított kerítés miatt), vagy elhagyja őket a “gazdájuk”. Mindkét esetben az alábbi segítséget nyújtjuk:

  • A kutya befogása
  • Chip leolvasása
  • A chipben regisztrált személy felkeresése, kutya visszajuttatásának felajánlása (amennyiben a körülmények biztonságosak)
  • Ha az előző “gazdi” nem megbízható, vagy lemond az állatról, új, szerető otthon keresése a kutyának.

Madárbarát tanösvény Gödön

Bemutatunk mesterséges költőodúkat, a területre jellemző gyógy- és mérgező növényeket és gombákat, továbbá néhány olyan természetvédelmi eszközt, amelyekkel más állatfajokat, emlősöket, hüllőket, méheket és darazsakat is segíthetünk.

Általános segítségnyújtás

Mindenféle állattal kapcsolatban kapunk megkereséseket, például vadmalacokkal, sünökkel, varjakkal és papagájokkal kapcsolatban, csak hogy a legutóbbiakat említsük.

Minden esetben igyekszünk megfelelő helyet találni az állatoknak, ahol leélhetik az életüket, biztonságban, védve a veszélyektől – különösen, ha nagyüzemi állattelepekről menekültek meg.

Mivel az ő elhelyezésük és a róluk való hosszútávú gondoskodás meghaladná az alapítványunk lehetőségeit, szorosan együttműködünk más, állatjóléti szervezetekkel, hogy végleges megoldást találjunk az elhelyezésükre, és otthonra leljenek.

Egy szép napon...

Szeretnénk még hatékonyabban segíteni minden fajtájú állaton, ezért egy “háztáji menedék” megalapítását tervezzük, ahol sokkal több állat elhelyezését biztosíthatjuk majd, mint a mostani létesítményeinkben. Ez egy középtávú terv, melynek a közhasznúsági minősítésünk megszerzése után, 2023-ben tudunk nekilátni, ha minden a terveink szerint alakul.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.