Az örökbefogadási felkészítőnk második részében szeretnénk megosztani pár, talán kihívással járó feladatot, amit az állattartás okozhat az örökbefogadás alkalmával.

  • Gondold át milyen az életed, mennyit jársz el dolgozni, hány órát hagynád egyedül kis kedvenced. Mennyit utazol? Kire hagyhatod majd, amikor nem vagy otthon hosszabb időn keresztül?
  • Döntsd el milyen korú cicát szeretnél. Kölyök, vagy felnőtt, esetleg idősebb.
  • Kérdezz rá, hogy milyen a cica más állatokkal, esetleg gyermekekkel van-e tapasztalat és különböző környezetekben mikre, hogyan reagál.
  • Töltsd el időt a cicával. Vedd fel velünk a kapcsolatot és összekötünk az ideiglenes, befogadó gazdival, akivel egyeztethetsz a nagy találkozásról. Adj időt a cicának, hogy megismerjen, megszokjon téged.
  • Gondold át a felelős állattartás anyagi vonzatát. A cicáknak szükségük van több dologra, nem csak az étel és az ital, az, amire számítanod kell költségként. (éves állatorvos, esetleges ivartalanítási költség, ha az állat még ivaros, játékok, cica wc, alom, kaparófa, játék, jutalomfalat, étrendkiegészítők, szállítótáska stb.)

Ha kérdésed van az örökbefogadással kapcsolatosan, vagy már eleve kiszemeltél egy-két védencet, aki megtetszett, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@mindenallatert.hu email címen.

Categories: Tudnivalók

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.