Picúr kutyus (akiről kiderült, hogy a Péntek névre hallgat), szilveszter éjjel került gondozásunkba, akkor még azt hittük, csak egy éjszakára. Az elmúlt napokat történetének megismerésével töltöttük: kiderült, hogy idős gazdája kórházba került, ahonnan sajnos már nem fog hazatérni. A kutyust egy ismerősére bízta, de sajnos a meglévő kutyus és Péntek nem jöttek ki, így az ismerős nem tart igényt a kutyusra. Pénteket így gondozásunkba vettük, megkezdtük egészségügyi programját, és új gazdit keresünk számára.

És hogy eddig mi is történt Péntek kutyussal? A mai napon állatorvosi “nagygenerálon” vett részt: kapott külső- és belső parazitamentesítő szereket, veszettség elleni oltást (bizony 2016 óta ilyen se volt neki), karomvágást, általános fizikai átvizsgálást és egy ivartalanítást. Ma este az élmények hatására még levert volt, vacsorát se kért, de bízunk benne, hogy ez reggelre elmúlik, és a varratszedésre már nyoma se lesz a búslakodásnak.

Hogy milyen a természete? Péntek az a kutyus, aki bárkit elsőre levesz a lábáról. Kicsit kajla, ugrabugra, farkcsóváló bohóc, aki tacskó létére simán két lábon ugrál, ha jutifalat van a közelben. Rettenthetetlen, kíváncsi, keresi más kutyák társaságát, éber, a járókelőket megugatja, okos, elsőre megtanulta,melyik az ő helye, szépen utazott autóban és vonaton is, egyben kedves, vidám és szerény, igazi álomkutya.

Ha úgy érzed, van egy kis hely az otthonodban és szívedben Péntek számára, ne habozz, keress minket privát üzenetben vagy érdeklődj a 30 366 5403-on!
A megosztásokat köszönjük, wuffff!

Péntek orvosi költségei 34.500 Ft anyagi terhet róttak alapítványunkra. Ha támogatni szeretnéd munkánkat, a Magnet banknál vezetett számlánkra történő utalással megteheted. Számlaszám: 16200230 10030431

Categories: Hírek

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.