Egy állatorvos Kalifornia utcáit járja és hajléktalan emberek állatait gyógyítja teljesen ingyen

Amikor Kwane Stewart úgy döntött, hogy állatorvosi pályára lép, még sejtése sem volt arról, hogy a jövőben munkája nagy része nem a kezelt állatokra, hanem azok gazdijára koncentrálódik majd.

A 49 éves állatbarát szabadideje nagyrészét azzal tölti, hogy autójával járja Kalifornia utcáit azért, hogy állattartó hajléktalanokkal találkozzon. Nem az a célja, hogy elvegye tőlük, hanem az, hogy meggyógyítsa őket -ingyen.

Stewart New Mexikoban nőtt fel és gyermekkorában sokat segített kóbor állatokon. Arra vágyott, hogy kereskedelmi tevékenységgel segítse a sivatagi és tengerparti területeket. Ez az álom vezette őt Kaliforniába, hogy állatorvosi gyakorlatát ott végezze el.

Amikor a 2007-es világválság elérte az Államokat feltűnt neki, hogy többet kell tennie az állatokért akik ezt leginkább elszenvedték.

“Modesztót különösen sújtotta a válság, az emberek elveszítették munkahelyeiket, otthonaikat és állataikat beadták menhelyre. Karrierem szempontjából megvilágosodtam. A gyakorlati időm alatt a legjobb minőségű gyógyszereket ajánlottam azoknak a pácienseknek akik bármit ki tudtak volna fizetni, de hirtelen jött a gazdasági összeomlás és sokaknak nem futotta az állatorvosi költségekre.”

Amikor Stewarts nem az utcákat járja, a Netflixnek dolgozik a filmekben szereplő állatok biztonságáért.

A küldetés az, hogy az állat a gazdival maradhasson

A válság évről évre növelte a hajléktalanságot, így a velük utcára került állatok számát.

Az olyan esetekben amikor gyógyszerekre, oltásra vagy élelemre van szükség- zsebből kifizeti. Azonban sokszor botlik olyan állatokba akiknek fogszuvasodása vagy komolyabb betegsége van ami ellátást igényel. Ezekben az esetekben a GoFoundMe számláját használja a kezelési költségek finanszírozására.

Hétvégenként órákat megy Los Angeles vagy San Diego utcáin hajléktalan gazdikat keresve akinek elkél egy segítő kéz.

Eddig mintegy 400 állatot kezelt az elműt 9 évben mióta utcai állatorvosként dolgozik.

Sok történetét dokumentálja a “Kwane Doktor: Stewart az állatorvos” című TV-sorozatán keresztül, melyet több mint 30 országban látnak.

A hajléktalan állattartók megbélyegzésének felszámolása

Az egyik legfontosabb amit Stewart utcai állatorvosként tanult az az, hogy színte minden amit azelőtt a hajléktalanságról gondolt téves.

“Amikor elkezdtem ezt a munkát, még voltak előítéleteim a hajléktalan emberekkel szemben.

Feltételezéseket teszel a történetüket illetően anélkül, hogy bármit is tudnál. Aztán gyorsan rájössz -ötleted sincs mért kerültek oda.

A munkahely elvesztése miatt fizetésképtelenné válnak végül nincs hol lakniuk. Ez általában gyorsan lezajlik.”

A hajléktalan emberekkel szemben az a félreértés járja, hogy képtelenek állataikat gondozni.

“Ezek az emberek sokszor még jobban gondozzák állataikat. Amikor befogadnak egy állatot felelősségteljesebbé válnak. Gondoskodnak számukra ennivalórol. Az állatorvosi költségek azok, amikben segítségre szorulnak.”

Munkája során azt látta, hogy ezek az emberek fizikai bántalmazásoknak és zaklatásoknak vannak kitéve, vagy épp a rendőrség üldőzi el őket. Vannak akik köpködnek vagy ételt dobálnak rájuk.

Háziállatuk gyakran az érzelmi támogatás egyetlen formája.

Sokan közülük azt mondták Stewartnak, hogy állataik számukra a lejobb terápia. Társként szolgálnak, megvédik őket és számukra ez valódi szeretet forrása.

“mindenekelőtt megtanultam, hogy a hajléktalanság jelensége megoldható lenne ha valóban meg akarnánk oldani.”- mondta Stewart.

Forrás: https://edition.cnn.com/2020/02/25/us/veterinarian-homeless-animals-california-trnd/

Categories: Hírek

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is registered on wpml.org as a development site.