Múlt év végén érkezett be hozzánk a segítségkérés, miszerint egy nehéz körülmények között élő hölgynél igencsak felduzzadt a macska létszám és már nem tudja kézben tartani a helyzetet. 16 cica kért segítséget. 15 vad és 1 szelíd.

  • Nőstény: 6
  • Kandúr: 10
  • Eredmény: legalább 40 meg nem született kóbor macska az idén
  • Költség: ca. 165.000 Ft.

Gazdikeresőink, egyéb lakossági bejelentéseink, kolóniáink mellett nekiálltunk a vad egyedeket befogni, ivartalaníttatni. A szelíd cicát elhelyeztük, gazdit kerestünk neki. Mindezek mellett havi szinten viszünk a kolóniának ellátmányt.

Munkánk ezen a héten, kedden ért végre véget, amikor az utolsó macska is besétált végre az élvefogó csapdánkba.

Göd, Tóth Árpád ut. kolónia – ÖSSZEGZÉS

Mit is jelent ennek a kolóniának a felszámolása?

  • 6 nőstényt ivartalaníttattunk: számoljunk egy kedvező esettel – egy nőstény fialjon évi 6 db kiscicát – ebben az esetben 36 kóbor, vad kicsi születését előztük meg. (ez persze egy igen kedvező eset, sajnos tudjuk, hogy a teknőctarka nőstény tavaly tízet fialt, szóval a valóságban lehetne ez a szám bőven negyven felett is)
  • 10 kandúrt ivartalaníttattunk: ezek a kandúrok ivarzási szezonban bizony járták a környék utcáit – közvetetten több tucat kismacska generálását előztük meg a városban.

ÖSSZEGEZVE TEHÁT LEGALÁBB 40, DE INKÁBB JÓVAL TÖBB KÓBOR CICA NEM SZÜLETETT MEG A SEMMIRE!

Mit jelentett a kolónia felszámolása Alapítványunknak anyagilag?

6 nőstény ivartalaníttatása, 10 kandúr ivartalaníttatása, parazitaellenes szerek, a beteg egyedek kezelése hosszan ható antibiotikummal, FIV/FELV tesztek, fülpucolások, stb.: KB. 165.000 FORINTBA KERÜLT NEKÜNK.

Sajnos a TNR (Trap Neuter Return = Befogás Ivartalanítás Visszahelyezés) a macskamentés legkevésbé támogatott, ámde leghatékonyabb módja.
Sokszor halljuk, hogy ez nem igazi megoldás, de biztosan mondhatjuk: nem lehet minden macskának gazdát találni, pláne a vadak esetében. Nem lehet minden egyedet megszelídíteni, bármennyire is szeretnénk.
Alapítványunkkal azon vagyunk, hogy az állatmentésnek ezt a formáját is népszerűsítsük, aktívan műveljük – nem csak a cuki kiscicákon kell segíteni.

Amennyiben támogatnád a nem túl népszerű, de igen hatékony harcunkat a kóbor állatok számának csökkentése érdekében, itt tudod megtenni.

Categories: Hírek

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.