Egy New Jersey-i tinedzser otthon készített csokornyakkendőkkel segiti a menhelyi kutyusok és cicák örökbefogadását.

Sir Darius Brown most 13 éves. Úgy született, hogy kezeinek finommotorikus képességei visszamaradottak voltak, ezért mikor 8 éves lett, anyja Joy Brown úgy látta hasznos lenne a kezeit fejleszteni.

Testvére Dazhai Shearz fodrászként dolgozott és hajdíszeket készített. Darius szeretett volna olyan lenni mint ő, ezért az anyukájuknak az az ötlete támadt, hogy Darius legyen nővére asszisztense aki kisegíti az anyagok kiszabásában majd a varrásban is.

Testvére látta hogy nem éppen öccsének valóak a hajdíszek ezért szalagokat adott neki és bátorította, hogy készítsen belőlük csokornyakkendőt. Igy kezdett el saját készítésű nyakkendőket viselni.

Két évvel később a Harvey hurrikán és az Irma hurrikán csapott le Texasban és Floridában. Darius megkérdezte anyját mi lenne ha pénzt küldene a bajba jutott családoknak.

Anyja azt válaszolta sajnos nincsen elegendő pénze erre és ha fia valóban segíteni akar akkor kreativnak kell lennie.

Darius videókat látott olyan állatkoról akik a hurrikán súlytotta területekről menhelyre kerültek. Úgy döntött az ő nyakkendői lesznek a kreativ segítség.

“Eleinte nem értettem”-mondja az anya- “de aztán elmagyarázta nekem, hogy csokornyakkendőket adományoz a menhelyi kutyáknak, akik ettől aranyosak és jól öltözöttek lesznek, az emberek majd be akarják őket fogadni.”

Brown azt mondta fianak ez egy hatalmas ötlet és elvitték az első adag adományt egy közeli menhelynek ahol Darius megtudta, hogy néhány menhely megsemmisíti azokat az állatokat akiket nem fogadnak örökbe. Úgy döntött a lehető legtöbb állatnak szeretne segíteni.

Darius hetente 10-15 csokornyakkendőt varr. Egy darab nyakkendő elkészítése kb 30 percet vesz igénybe és hétvégéken csinálja, hogy ez ne zavarja őt az iskolai feladataiban.

A menhelyek egyre nagyobb igényt tartanak a nyakkendőkre, ezért Brown létrehozott fiának egy GoFoundMe számlát hogy pénzt gyűjtsenek a további alapanyagokra.

2019 nyarán anyjával hét államba vittek nyakkendőket.

“Eleinte szomorú volt látni a kutyákat a ketrecekben” mondja Darius, “de emlékeztettem magam, hogy azért csinálom hogy segítsek.”

Darius a kezdetek óta 4-500 nyakkendőt készített és vagy 100 kutyának segített végleges otthont találni.

“Elképesztő! Arra gondolok olyannak kellett volna lennem mint ő amikor felnőttem.”-mondja Brown-” “Önzetlen és szívből adja mind.”

Darius azt reméli egy napon mind az 50 államba el fog utazni és személyesen viszi el nyakkendőit a menhelyeknek.

“Annyi kutyának akarok segíteni amennyinek képes vagyok!” mondja Darius “ Ösztönözni akarom a fiatalságot, hogy használják a szenvedélyüket mások segítésére”

Forrás: https://www.news5cleveland.com/news/made-us-smile/13-year-old-boy-sews-bow-ties-in-adorable-effort-to-help-shelter-animals-get-adopted

Categories: Hírek

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is registered on wpml.org as a development site.