Hajléktalan emberek állatainak ellátása

Jelenleg ez a tevékenységünk szünetel a COVID-19 járvány miatt. A többi tevékenységünk folyamatos.

A MINDA Minden Állatért Alapítvány célul tűzte ki, minden fajtájú állatnak segitséget nyújtani. Egy újfajta projekttel megkísérlünk olyan állatoknak segíteni, akiknek a gazdája hajléktalan.

Embereknek, akik az emberiségben olyan mélyen csalódtak és annyira sok sérelmet megértek, hogy már semmilyen érzelmi kötődést más emberekhez létrehozni nem tudnak, ezeknek az embereknek egy állat – a legtöbbször egy kutya – ad tartást ezen a világon.

Hogyan működik?

A szociális munkásokkal való kooperációnak hála tudjuk, milyen problémákkal kell megküzdeniük a hajléktalan gazdiknak. Gyakran csak a négylábú vagy tollas társ köti őket az élethez. 

Minden aspektus figyelembe vételével a MINDA egy segélyprogramot fejlesztett, melynek keretein belül a hajléktalan gazdik az állataik számára alapvető állatorvosi szolgáltatásokat ingyenesen vehetnek igénybe. Fontos kiemelni, hogy a hajléktalan gazdiknak a szolgáltatásokat ingyenesen kínáljuk, és a MINDA a költségeket átvállalja.

A programban részt vevő szociális munkások felmérik a gyámolítottjaik igényeit. Fontos tudni, hogy csak alapellátást tudunk nyújtani, chip beültetést, féregtelenítést, oltást.

Ha valaki a lehetőséget igénybe kívánja venni, akkor a szociális munkástól kap egy, az állatorvossal előre megbeszélt időpontot. További teendője a gazdinak csak az időpont betartása, a fizetést a MINDA intézi.

Igénybe vehető szolgáltatások:​

Chip beültetés
Féregtelenítés
Oltás

Miért is nagy lépés ez embernek és állatnak?

Egyrészt népegészségügyi szempontból, de elsődlegesen az állatok szempontjából, mert nekik ez a minimális ellátás is életminőség javulást jelent. Az általános vélekedés ellenében a hajléktalanok gyakran odaadó kutyatartók, akik inkább maguk éheznek, de a kutyának mindig van mit ennie.

Másrészt az állaton keresztül a szociális munkásnak lehetősége nyílik a hajléktalannal intenzívebb kapcsolatba kerülni. Egy olyan emberrel, aki az emberekről – akár segítő, akár nem – már semmit sem akar tudni.

Támogasd a munkánkat!

Bankszámlaszám: Minden Állatért Alapítvány
16200230-10030431 (Magnet Bank)

IBAN: HU70 16200230 10030431 00000000

SWIFT, BIC: HBWEHUHB

PayPal: info@mindenallatert.hu